Return to site

Οι κορυφαίες γυναίκες επιχειρηματίες στον κόσμο. Μάθε την ιστορία τους!

Γράφει η Ελίζα Σακκά

· Women,Networking,Startups

Οι άντρες βρίσκονται στην κορυφή της εξουσίας για πάρα πολλά χρόνια, κυριαρχώντας στο χώρο της επιχειρηματικότητας. Αλλά με την άνοδο ισχυρών γυναικών, όπως η Coco Chanel και η Estée Lauder , ήρθε μια τελείως διαφορετική εποχή για τις γυναίκες επιχειρηματίες σε όλον τον κόσμο. Σήμερα, οι γυναίκες ιδρύουν τις επιχειρήσεις τους σε διάφορους κλάδους, όπως η τεχνολογία, οι εκδόσεις, η μόδα και η ομορφιά. Και για να σε εμπνεύσουμε να κάνεις το ίδιο, διάβασε παρακάτω τις 15 πιο επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

1. Sophia Amorusο

Εταιρεία: Nasty Gal και Girlboss Media

Ηλικία: 34

Περιουσία: $280 εκατομμύρια (2016)

Η Sophia Amoruso αντιμετώπισε αρκετά εμπόδια στην καριέρα της όταν έχτιζε την αυτοκρατορία της, αλλά από τότε έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία μάρκα που εμπνέει τους millennials. Το 2015, αποσύρθηκε από τη θέση του CEO του Nasty Gal και είδε την εταιρεία να πτωχεύει, αλλά αυτό ήταν μόνο μια προσωρινή δυσκολία και προχώρησε στη δημιουργία του Girlboss, ενός site που συμβουλεύει και ενδυναμώνει τις γυναίκες σε θέματα που αφορούν την ευεξία, την ομορφιά και την καριέρα.

2. Tory Burch

Εταιρεία: Tory Burch

Ηλικία: 52

Περιουσία: $800 εκατομμύρια (2018)

Αφού απέκτησε εμπειρία σε μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Polo Ralph Lauren, Vera Wang και Loewe, η Tory Burch αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της και να δημιουργήσει τον δικό της οίκο. Λόγω της αυξανόμενης φήμης της, θέλησε να ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία και ίδρυσε το Breast Cancer Research Foundation, που στηρίζει γυναίκες με καρκίνο και προσφέρει ενημέρωση στις νέες γυναίκες για την ασθένεια.

3. Arianna Huffington

Εταιρεία: Thrive Global

Ηλικία: 68

Περιουσία: $50 εκατομμύρια (2018)

Η Arianna Huffington είναι η συνιδρύτρια και πρώην αρχισυντάκτρια της επιτυχημένης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας HuffPost. Αφού δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό portal, η Huffington στράφηκε στην κυκλοφορία μιας σειράς βιβλίων, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και το πιο πρόσφατο, Η επανάσταση του ύπνου. Επίσης, διαχειρίζεται το site Thrive Global και προσφέρει ένα πρόγραμμα 6 εβδομάδων για να βελτιώσει την γενικότερη ευεξία των ανθρώπων.

4. JK Rowling

Επάγγελμα: Συγγραφέας, παραγωγός ταινιών και σεναριογράφος

Ηλικία: 53

Περιουσία: $54 εκατομμύρια (2018)

Η Βρετανίδα συγγραφέας JK Rowling αντιμετώπισε κι εκείνη τα δικά της εμπόδια, όπως η απόρριψη, όταν προσπαθούσε να δημοσιεύσει το πρώτο της βιβλίο, Ο Harry Potter και η Φιλοσοφική Πέτρα. Όταν κατάφερε να ξεπεράσει τα εκδοτικά εμπόδια, τα βιβλία της έγιναν αμέσως επιτυχία, κάνοντας τη σειρά βιβλίων ταινίες, προϊόντα, ακόμα και θεματικά πάρκα.

 

5. Vera Wang

Εταιρεία: Vera Wang

Ηλικία: 69

Περιουσία: $630 εκατομμύρια (2018)

Η Vera Wang ξεκίνησε αργότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες στη λίστα. Ήταν όταν σχεδίασε το νυφικό της στην ηλικία των 40 ετών που αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της εταιρείας μόδας. Ευτυχώς, η Wang είχε τις σωστές επαφές, με δεδομένο ότι είχε εργαστεί στη Vogue, για να κάνει την εταιρεία της επιτυχημένη. Από τότε έχει επεκτείνει την εταιρεία της και πλέον σχεδιάζει τα πάντα, κοσμήματα, παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ.

Οι παραπάνω ιστορίες σε ενέπνευσαν και θα ήθελες κι εσυ το δικό σου success story, αλλά δεν ξέρεις πώς; Έλα στην Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το 50/50 Project στις 2 Νοεμβρίου στο Alba Graduate School. Εκεί, μέσα από διαδραστικές ομιλίες, workshops και ανοιχτές συζητήσεις, θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις, να συζητήσεις, να γνωρίσεις ενδιαφέροντα άτομα και να πάρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι για να κάνεις τα επόμενα βήματά σου.

Αν πείστηκες, σε περιμένουμε!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly