Return to site

7 λόγοι που το networking είναι σημαντικό για την καριέρα σου

Γράφει η Ελίζα Σακκά

· Networking,Women,Career

Σε πολλές περιπτώσεις, η αιτία της επιτυχίας των ανθρώπων είναι οι ισχυρές διασυνδέσεις που έχουν δημιουργήσει με το πέρασμα του χρόνου. Αλλά το ζήτημα είναι ποιες είναι οι διασυνδέσεις σου και η σχέση τους με το επάγγελμά σου. Μην ξεχνάς, όμως, ότι το networking είναι μία αμφίδρομη σχέση, οπότε αρχικά σκέψου πώς εσύ μπορείς να συμβάλλεις στην επιτυχία τους, πέρα από το πώς μπορείς να επωφεληθείς από τις γνώσεις τους.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε γιατί το networking πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα της καριέρας σου.

1. Δίοδος για ανταλλαγή απόψεων

Δεν ξέρεις πόσα γνωρίζεις πριν ακούσεις τους άλλους. Η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πληθώρα πληροφοριών ή ιδεών που έχεις συγκεντρώσει με το πέρασμα του χρόνου. Όταν δημιουργούνται δίκτυα επαφών, ενισχύεται η ανταλλαγή ιδεών με σκοπό τη συντήρηση μακροχρόνιων δεσμών και την καλλιέργεια αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Όταν τροφοδοτείσαι με ιδέες, γίνεσαι καλύτερος τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά.

2. Ορατότητα

Τα άτομα που αναζητούν τη δημοσιότητα, είτε για επιχειρηματικούς, είτε για πολιτικούς λόγους ή μόνο για τη φήμη, αξιοποιούν στο έπακρο το networking. Όταν ξεχωρίζεις τόσο για την ειδικότητά σου, όσο και για τις υπηρεσίες σου, δημιουργείται χώρος για συνεργασίες που στη συνέχεια χτίζουν την καριέρα σου. Πολλοί επαγγελματίες κατάφεραν να καλλιεργήσουν τις επαφές τους και να αποκτήσουν ορατότητα στην καριέρα τους χάρη στο networking.

3. Δίοδος για νέες ευκαιρίες

Όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να σε παρατηρούν, ανοίγει η πόρτα για νέες ευκαιρίες. Τα άτομα με επιχειρηματικό μυαλό κατορθώνουν μέσω των επαφών τους και με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια να εξελιχθούν. Οι ευκαιρίες, όπως το να συναντήσεις το σωστό πελάτη ή άτομα πιο μπροστά από σένα, μπορεί να είναι το εφαλτήριο για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο.

4. Ενίσχυση της δημιουργικότητάς σου

Οι διανοητικές μας ικανότητες σε διαφορετικά πεδία βελτιώνονται σημαντικά μέσω των επαφών που χτίζουμε με τα χρόνια. Ακόμα και η πιο απλή αλληλεπίδραση με ένα άτομο μπορεί να μετατρέψει ένα μακροχρόνιο project σε καινοτομία. Οι άνθρωποι, που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και ανταλλάσσουν σκέψεις και ιδέες, καταφέρνουν να εξελίξουν την καριέρα τους και να ενισχύσουν τα δημιουργικά τους ταλέντα.

5. Υποστήριξη από άτομα υψηλού κύρους

Ο καθένας μας έχει αντιμετωπίσει κάποια εμπόδια στην επαγγελματική του εξέλιξη. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη υλικών αγαθών ή ακόμα και οικονομικής στήριξης. Ωστόσο, οι καλές διασυνδέσεις με άτομα υψηλού κύρους από τον ίδιο χώρο μπορεί να λειτουργήσει ως υποστήριξη, οπότε προκύπτει κάποιο πρόβλημα. Αυτά τα άτομα υψηλού κύρους μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τις προκλήσεις σου αποτελεσματικά, είτε δίνοντάς σου συμβουλές, είτε συνδέοντάς σου με την κατάλληλη πηγή οικονομικής βοήθειας.

6. Αύξηση κύρους και αυτοπεποίθησης

Οι κορυφαίοι επαγγελματίες βρίσκονται στη θέση τους λόγω του κύρους που έχουν αποκτήσει μέσω του networking και χάρη στις ισχυρές διασυνδέσεις τους. Και αυτό το κύρος, όπως είναι αναμενόμενο, αυξάνει και την αυτοπεποίθησή τους. Αυτή η αυτοπεποίθηση θα σε βοηθήσει όταν αλληλεπιδράς με άλλα άτομα και στις συνεντεύξεις για δουλειά.

7. Δημιουργία μακροχρόνιων δεσμών

Αν το networking είναι μια αμφίδρομη σχέση, τότε το σωστό δίκτυο επαφών θα σε βοηθήσει να χτίσεις την καριέρα σου, ακόμα κι αν δε μοιάζει ως η ιδανική συνθήκη για τη δημιουργία μακροχρόνιων δεσμών. Ωστόσο, αν καταφέρεις να το μετατρέψεις σε μία υγιή αμοιβαία σχέση πάρε-δώσε, θα μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει.

Εσύ γνωρίζεις τα μυστικά του αποτελεσματικού networking; Αν όχι, σε περιμένουμε στο Χριστουγεννιάτικο After Work event μας τη Δευτέρα 16.12 για ένα μοναδικό workshop! Δήλωσε συμμετοχή εδώ.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly