Return to site

5 τρόποι για να βρεις το πάθος σου

Γράφει η Ελίζα Σακκά

· Women,Career

Είναι πολύ εκνευριστικό όταν οι άνθρωποι σου λένε με στόμφο “Ακολούθησε τα όνειρά σου”. Λες και είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο! Μακάρι να ήξερες ποιο είναι το πάθος σου. Είσαι ίσως το είδος του ανθρώπου που δουλεύει σκληρά, με αφοσίωση και επιμονή. Όταν ξέρεις τι κάνεις, τίποτα δεν σε σταματά. Αλλά πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο, πρέπει να ξέρεις πώς να ξεκινήσεις και από πού.

Αν αισθάνεσαι κολλημένος, υπάρχουν 5 τρόποι να ανακαλύψεις τι πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Αφιέρωσε χρόνο στη διαδικασία και σκέψου ότι σε κάθε περίπτωση πλησιάζεις αυτό που θες να γίνεις.

1. Ξεκίνα με τη σωστή στάση

Αν πιστεύεις ότι το να βρεις το πάθος σου είναι δύσκολο ή ότι δεν πρόκειται να συμβεί, μάλλον δεν θα τα καταφέρεις. Στο κάτω-κάτω πώς περιμένεις να βρεις το σκοπό σου αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει; Υιοθέτησε τη στάση ότι μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς. Ένας καλός τρόπος είναι να περιβάλλεις τον εαυτό σου με ανθρώπους που είναι ζωντανά παραδείγματα αυτού που ψάχνεις. Πόσοι φίλοι και συγγενείς σου ακολουθούν τα όνειρά τους; Αν δεν είναι πολλοί, ίσως είναι ώρα να διευρύνεις τον κύκλο σου και να πάρεις έμπνευση από άντρες και γυναίκες που παίρνουν έμπνευση από τη δουλειά τους.

2. Εντόπισε τις πιο αξιομνημόνευτες εμπειρίες σου

Μόλις αποφασίσεις ότι είναι εφικτό να βρεις το πάθος σου, είναι ώρα να παρατηρήσεις τα χαρακτηριστικά των πραγμάτων που αγαπάς ήδη. Αν εξερευνήσεις όλες τις πτυχές της ζωής σου, θα διαπιστώσεις ότι ορισμένες εμπειρίες ξεχωρίζουν. Μπορείς να τις αξιοποιήσεις για να δεις ποια είναι τα κύρια συστατικά τους που τις κάνουν να ξεχωρίζουν για σένα. Κάνε μία λίστα με όλα τα στοιχεία που είχαν πραγματική αξία στις πιο δυνατές σου εμπειρίες και θα οδηγηθείς ένα βήμα πιο κοντά στο πάθος σου.

3. Αναζήτησε τον συνδετικό κρίκο

Όταν κοιτάς όλα τα στοιχεία που έχουν σημασία σε σένα, ίσως μοιάζουν τελείως ασύνδετα μεταξύ τους. Μπορεί να σου αρέσουν τα γαλλικά, ο καφές, τα λογοπαίγνια, η ανάλυση και η κατηγοριοποίηση και να είσαι ο αρχηγός σε μια κοινότητα. Πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλα αυτά σε μια καριέρα; Πρέπει να κοιτάξεις πέρα από τα συστατικά αυτά και να αναζητήσεις έναν συνδετικό κρίκο, κάτι που να τα ενώνει όλα μεταξύ τους με τρόπο που να έχουν νόημα και αξία.

4. Διάκρινε μεταξύ ενός χόμπι και ενός επαγγέλματος

Μπορεί κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης να ερωτευτείς μία δραστηριότητα, η οποία σε κάνει να χαμογελάς. Αλλά τώρα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου την επόμενη ερώτηση: Ποιος επωφελείται και πληρώνεται από αυτή; Λοιπόν, αν θέλεις να συνεισφέρεις στην κοινωνία με το πάθος σου και να έχεις και ένα εισόδημα από αυτό, πρέπει να σκέφτεσαι ρεαλιστικά σχετικά με το αν μπορεί να γίνει πραγματική καριέρα και τι χρειάζεται να κάνεις για να πραγματοποιηθεί αυτό.

5. Προετοιμάσου για την επανάσταση

Όταν αναζητάς το πάθος σου, ίσως μερικά κομμάτια μέσα σου επαναστατήσουν. Όλοι φοβόμαστε πολλά πράγματα που σχετίζονται με την αποτυχία, την επιτυχία, την αναγνώριση και αυτοί οι φόβοι μας οδηγούν να αποφεύγουμε να κάνουμε όσα αγαπάμε. Αν αφήσεις αυτές τις φωνές να κερδίσουν, δεν θα καταφέρεις να βιώσεις το πάθος σου. Απαλλάξου από τα κατάλοιπα της χρόνιας καταπίεσης από γονείς, σχολείο, πανεπιστήμιο και ακολούθησε το ένστικτό σου!

 

Ο κόσμος χρειάζεται το πάθος σου, οπότε συνέχισε να το ψάχνεις!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly