Return to site

13 Συμβουλές για να πετύχεις σε ένα Networking event

· Women,Career,Networking

Για πολλούς ανθρώπους, η ιδέα και μόνο του να παρευρεθούν σε ένα networking event μοιάζει με εφιάλτη. Ξέρουν ότι πρέπει να το κάνουν, αλλά η προοπτική να βρεθούν μεταξύ αγνώστων, να αισθάνονται άβολα και να πρέπει να πιάσουν κουβέντα απλά τους είναι απωθητική. Φυσικά, όμως, αποτελεί αναγκαίο «κακό». Πρέπει να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, να διευρύνεις τις επαφές σου και να είσαι έτοιμος να «κυνηγήσεις» μία δουλειά.

Αν κι εσύ δυσκολεύεσαι ή απλά επιθυμείς να βελτιωθείς, ακολουθούν 13 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις και να το απολαύσεις:

1. Πήγαινε προετοιμασμένος

Βρες ποιος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για άτομα που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα. Δικτυώσου στοχευμένα.

2. Μην κρίνεις βιαστικά

Μην είσαι προκατειλημμένος όταν γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Μην πέφτεις στην παγίδα να υποθέσεις οτιδήποτε για κάποιον, απλά και μόνο λόγω της εμφάνισής του.

3. Μην ξεχνάς να χαμογελάς

Συχνά οι άνθρωποι σε τέτοιες εκδηλώσεις ξεχνούν να χαμογελούν (ειδικά όσοι φοβούνται το networking). Θυμήσου να χαμογελάς συχνά και με ειλικρίνεια.

4. Ενημερώσου

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ενημερωθείς για τις τρέχουσες εξελίξεις σε διάφορους τομείς, ώστε να έχεις μερικά θέματα συζήτησης έτοιμα. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μία κουβέντα είναι να ρωτήσεις τη γνώμη κάποιου πάνω σε ένα επίκαιρο ζήτημα.

6. Μην συναναστρέφεσαι μόνο με τα άτομα που γνωρίζεις

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Κινήσου στο χώρο, συστήσου και γνώρισε νέους ανθρώπους. Φυσικά, είναι μία πρόκληση, αλλά όσο πιο συχνά το κάνεις, τόσο πιο εύκολο γίνεται.

7. Εφοδιάσου με τον κατάλληλο εξοπλισμό

Μην τρομάζεις, απλά φρόντισε να έχεις μαζί σου αρκετές επαγγελματικές κάρτες, ώστε να τις δώσεις στα νέα άτομα που γνωρίζεις. Επίσης, καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα στυλό, ώστε να σημειώνεις οτιδήποτε κρίνεις σημαντικό.

8. Αναζήτησε παρέες κι όχι άτομα

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να πλησιάσεις και να αναμιχθείς σε μία παρέα, παρά το να πλησιάσεις ένα άτομο. Σίγουρα κάποιος θα συστηθεί από μόνος του και θα σου δώσει και σένα την ευκαιρία.

9. Ζήτα βοήθεια από κάποιον που ξέρεις

Αν θέλεις να γνωρίσεις κάποιον συγκεκριμένο, βρες ένα φίλο που γνωρίζει αυτό το άτομο, ώστε να σε συστήσει προσωπικά.

10. Κάνε ένα ειλικρινές κομπλιμέντο

Σε όλους μας αρέσει ένα ευγενικό σχόλιο, αλλά να είναι αυθεντικό. Μπορεί να είναι κάτι που φοράει κάποιος, κάτι που μπορεί να άκουσες για αυτό το άτομο, για τη δουλειά του.

11. Εστίασε στο πρόσωπο που βρίσκεται απέναντί σου

Φρόντισε όταν συνομιλείς με κάποιον να μην κοιτάς το κινητό σου ή γύρω-γύρω, δείχνοντας αδιάφορος. Αν το άτομο με το οποίο συνομιλείς δεν είναι αυτό που θες, απλά απόφυγε ευγενικά τη συζήτηση.

12. Δείξε ενθουσιασμό για τη δουλειά σου όταν σε ρωτήσουν

Όταν σε ρωτήσουν τι κάνεις, δείξε ενθουσιασμό και πάθος για τη δουλειά σου. Αν δεν το κάνεις εσύ, ποιος περιμένεις ότι θα το κάνει;

13. Μην αμελήσεις την επικοινωνία

Οι καλύτεροι networkers δεν είναι αυτοί που κάνουν πολλές γνωριμίες σε μία εκδήλωση, αλλά αυτοί που γνωρίζουν ανθρώπους, κρατούν σημειώσεις και επικοινωνούν την επόμενη ημέρα, για να χτίσουν σχέσεις. Έτσι, καταφέρνουν και κάνουν καλές δουλειές.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να ξεπεράσεις το άγχος και το φόβο σου για τα networking events, αλλά και να χτίσεις σχέσεις που θα σε οδηγήσουν στο στόχο σου.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly