Return to site

Γιατί να εργαστώ σε μία εταιρεία τεχνολογίας;

Γράφει η Ελίζα Σακκά

· Technology,Career

Αδύνατες προθεσμίες. Οδυνηρά meetings. Είναι αρκετά αυτά που πιθανότατα σε ενοχλούν κάθε μέρα στη δουλειά. Ωστόσο, αν ονειρεύεσαι να εργαστείς στον κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, τότε τα οφέλη μάλλον είναι περισσότερα από τα προβλήματα που ίσως θα αντιμετωπίσεις στην καθημερινότητά σου στο γραφείο. Διάβασε και μάθε τι κάνει μία θέση εργασίας στην τεχνολογία ξεχωριστή.

 

1. Αποκλείεται να πλήξεις.

Νομίζεις ότι τα τεχνολογικά επαγγέλματα είναι απλά ψυχρή λογική και καθόλου φαντασία; Μάντεψε πάλι! Φυσικά, ένας τομέας όπως το web design απαιτεί visual skills. Αλλά, μην ξεχνάς επίσης ότι η κατασκευή ιστοσελίδων έχει να κάνει με την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα. Μπορεί να μη χρησιμοποιείς χρώματα, αλλά βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα ή φτάνεις στο σημείο ακόμα και να καινοτομείς.

 

2. Δε θα φτάσεις σε εργασιακό τέλμα.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για την τεχνολογία είναι ότι αλλάζει συνεχώς. Οπότε, συνεπάγεται το ίδιο και για το ρόλο σου. Οι υπάλληλοι τεχνολογικών επαγγελμάτων προσθέτουν νέους ρόλους και αρμοδιότητες και έχουν ζήτηση σε πολλές θέσεις. Οπότε, όποια κι αν είναι η θέση σου, είτε είσαι προγραμματιστής, είτε ασχολείσαι με την εμπειρία των χρηστών, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αν συνεχίσεις να μαθαίνεις και να αποκτάς ψηφιακές ικανότητες, θα αλλάζεις συχνά ρόλους στην καριέρα σου.

 

3. Δε θα είσαι κολλημένος σε ένα γραφείο.

Το να κάθεσαι σε ένα γραφείο 9-5 δεν είναι το σύνηθες για μία τεχνολογική εταιρεία. Ακόμα κι αν εργάζεσαι σε γραφείο, μπορείς να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. Επιπλέον, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι ή οπουδήποτε με σύνδεση στο internet, είτε μόνιμα, είτε προσωρινά.

 

4. Δε θα αισθάνεσαι απομονωμένος.

Πλέον, πολλές από τις αρμοδιότητες ενός εργαζομένου σε μία τεχνολογική εταιρεία, όπως ο προγραμματισμός, εκτελούνται σε συνεργασία με συναδέλφους, στο πλαίσιο μιας ομάδας, ή ακόμα και με τους πελάτες. Κι ακόμα κι αν δεν δουλεύεις σε κάποιο γραφείο, δεν θα αισθάνεσαι μόνος. Εργαλεία όπως το group chat, η βίντεο κλήση και λογισμικά συνεργασίας είναι δεδομένα σε μία τεχνολογική εταιρεία και θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις επαφή εύκολα και σε πραγματικό χρόνο.

 

5. Μπορείς να είσαι αφεντικό του εαυτού σου.

Ο αριθμός των κορυφαίων εταιρειών πληροφορικής αυξάνεται συνεχώς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να δουλέψεις σε κάποια από αυτές ή σε κάποια εταιρεία γενικά. Το freelancing είναι μία εξαιρετική επιλογή, καθώς πολλά project απαιτούν μόνο έναν υπολογιστή, σύνδεση στο internet και μερικά ψηφιακά εργαλεία. Μπορείς, για παράδειγμα, να φτιάχνεις ιστοσελίδες για τοπικές επιχειρήσεις ή να αναπτύσσεις λογισμικό για εφαρμογές για πελάτες από όλον τον κόσμο. Και αυτές είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες που υπάρχουν.

 

6. Συμβάλλεις στην αλλαγή.

Σίγουρα χρειάζεσαι μια δουλειά για να πληρώσεις το ενοίκιο, να βάλεις κάποια χρήματα στην άκρη για ώρα ανάγκης ή ακόμα και για να “κακομαθαίνεις” τον εαυτό σου με ταξίδια. Αλλά δουλεύοντας στο χώρο της τεχνολογίας, μπορείς παράλληλα να είσαι μέρος κάτι μεγαλύτερου, κάτι πραγματικά σημαντικού για τον κόσμο. Είτε πρόκειται για την κατασκευή της ιστοσελίδας ενός φιλανθρωπικού οργανισμού, είτε πρόκειται για τη δημιουργία εφαρμογών που βοηθούν μικρούς και μεγάλους, συμβάλλεις με τον τρόπο σου σε μία θετική αλλαγή και στο τέλος της μέρας αυτό είναι που μετράει.

 

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly